Tuesday, January 17

70 SAMBAL HOMEMADE BYLINDAKITCHEN


SAMBAL-SAMBAL HOMEMADE BYLINDAKITCHEN

diam tak diam dah 7o sambal telah hakak keluarkan.
permintaan makin tinggi.
semua sambal hakak buat selepas balik dari kerja....ko bayangkan camne nak bersilat tue.
kadang-kadnag tido pon berdiri..tue pon untong leh tido.

ada masa TAK TIDO LANGSUNG.
tapie hakak happy bila customer puas hati.

RM5 1 PEK...walopon sana sini barang dah naik,
takpe harga hakak masih sama...masih mampu milik.
tapie kenalah sabar,,hakak ada 2 kaki 2 tangan.
kalau hakak sotong kurita...tarak hal dik.
sambil tgk tv hakak leh goreng bilis.
haha.

semua order leh 
waasap hakak 01136829868

antara sambal2 yg hakak jual.
nah akak belanja sket pepagie nie..
air liur tadah sesiap.























Tuesday, December 6

60 SAMBAL-SAMBAL HIPSTER-----PECAH PALER WEIII

🚩HOMEMADE ByLindaKitchen

SAMBAL HOMEMADE 100%

🎈60 JENIS  SAMBAL KAMPUNG YG RINGKAS  UNTUK MENAMBAH LAGI  SELERA MAKAN,
🎈SAMBAL2 KAMPUNG YANG PELBAGAI YG PAYAH NAK JUMPA,  INSYALLAH BOLEH DI DAPATI DI SINI.

 SIMPLE DAN INSYAALLAH PUAS HATI.

SAMBAL -SAMBAL @homemadebylindakitchen📢📢📢📢

MEE SIPUT MANTOP

🔥SAMBAL TOTOK
Sambal Totok Terangkat (LADA CILI PADI)
Sambal Totoktai (PETAI)
Sambal Totok Terlajak Laris (LADA KERING)
Sambal Tok of the Ring (JERING)
Sambal Totok Siulan Pipit (TERUNG PIPIT)

🔥SAMBAL GESEK
Sambal Gesek Sok Sek
Sambal Gesek Berdesing

🔥SAMBAL TERUNG PIPIT
Sambal Pipit Prank
Sambal Pipit Prank Kering Menjerit
Sambal Pipit Prank Tumis Merecik
Sambal Pipit Prank Ijoo Merecik

🔥SAMBAL TEMPOYAK
Sambal Tempoyak Rempit
Sambal Tempoyak Terlolong
Sambal Tempoyak Otai

🔥SAMBAL TEMPE
Sambal Tempe 3 rasa
Sambal Tempe Goyang Penyet
Sambal Tempe Touch n Go
Sambal Tempe Berkecai Mulot

🔥SAMBAL PETAI
Sambal Tumis Petai Merecik
Sambal Ijooo Petai Merecik
Sambal Tumis Bilis Merecik
Sambal Ijooo Bilis Merecik.
Sambal Otai Jawa

🔥SAMBAL JERING
Sambal Jeritan Jering

🔥SAMBAL KENTANG
Sambal Dayang Senandung
Sambal Ekspress Senja Nan Merah
Sambal Ekspress Larut Malam
Sambal Tumbuk Hantu Kak Limah

🔥SAMBAL ULAM
Sambal Jawa Belacan Melotos
Sambal Belacan Teracik Kulit
Sambal Budu kelicap kelicap
Sambal Cencaluk Cincang Cabai
Sambal Raja Tempoyak

🔥SAMBAL PAUH
Sambal Mangga Meroyan
Sambal Gegaran Kuini Kung

🔥SAMBAL KESIHATAN
Sambal Kurus Phewitt
Sambal Kurus Chia Chia Chia
Sambal Mak Montok
Sambal Aura Aroma
Sambal Wangian Serumpun Serai
Sambal Perit Bunga Kiantan

🔥SAMBAL CENDAWAN KUKUR
Sambal Kukur Kulat
Sambal Kukur Kulat Bertelor
Sambal kukur Kulat Merembes

🔥SAMBAL BERAPI
Sambal Asin Menyengat
Sambal Kering Menjerit
Sambal Toucu Teriak
Sambal Cecah Cret
Sambal Hitam mak pitam
Sambal Legend

🔥SAMBAL PETAI BELALANG
Sambal Ngauman Pak Belang
Sambal Belalang oo Belalang
Sambal Tumis Terguling Tergolek

🔥SAMBAL IKAN MASIN KURAU
Sambal Masin Kurau Berdengung
Sambal Masin Pauh Berpeluh

🔥SAMBAL BUDU
Sambal Budu Barai Perot
Sambal Budu Bertelor ku Tumbuk

🔥SAMBAL CENCALUK
Sambal Cencaluk Lori Cili Terbalik
Sambal Cencaluk Cenggini Bro
Sambal Cencaluk Tonggeng

📢SAMBAL PILIHAN
-setiap minggu akan ada 1 sambal pilihan hakak sendirie..
Cth : sambal kulat kukur.

📢SAMBAL MINGGUAN.
1MINGGU   KITA AKAN UP 15 SAMBAL.
4MINGGU ADA 60 SAMBAL

TEMPOH MASAORDER
👇👇👇👇👇👇👇👇👇

✔ sebarang order mengambil masa selama 4-5 hari UTK SAMBAL RANDOM

✔ 2-3  hari untuk sambal MINGGUAN (bergantung pada permintaan)

✔ 1 hari untuk sambal PILIHAN

✔BILA-BILA MASA UTK SAMBAL READY STOK

✔MEE SIPUT MANTOP - OPEN SETIAP HARI

✔harap dapat bersabar hakak handle sorang (amik order, masak, packing, cod, pos)

💰RM5 SAHAJA 1 PEK
👉kecuali MEE SIPUT MANTOP rm1.50

⛔sebarang order harap dapat di buat melalui wassap, risau terlepas pandang.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi hakak.

📞01136829868

FB homemadebylindakitchen
IG  homemadebylindakitchen

#homemadebylindakitchen

Wednesday, August 24

Homemade - byLindaKitchen



Bisnes Homemade.
jadilah...buat simpan sikit-sikit..nak harapkan gaji yang sebulan sekali tue.
memang....takdelah nak menyimpan.

sambutan
tak sangka dapat sambutan....feedback positif dari kawan-kawan buat aku lagi semangat nak masak.
masak sendirie tau..tumbuk lesung tiap malam....nasib simen tak pecah lagi.

okla..nntie aku roger..bagi gambar zooom...kasik korang terliur jejes sebaldi,
haha.

eh..kalau tgk apa aku jual..ORANG JOHOR kompem tau.

Tuesday, February 16

AKU PAKAI PRODUK MURAH JERK.


salam korang.
umur makin lama makin tua.
kadang kita tak sedar, jeragat, garis kedutan, jerawat..satu2 timbul.
tak salah kan kita nak jaga muka..muka bersih..keyakinan diri kita terus cecah 100%.

eh..produk apa yg murah tue?
esok kita sambung eh.
nak balik dah.
chow.

Wednesday, September 23

rindu sebenarnya.

salam korang.
ntah ada ntah tidak kan.
lama dah menyepikan diri.
hati teringin nak taip macam2 tapie kat opis nie semua abis nak di block..last bukak blog..tutup balik..arie nie boss report suruh unblock kan semua...so aku pon dapat lah tempiasnya..
nah belanja dulu satu pic..
anak2 bujang pon dah besar.
dah boleh di suruh.


Thursday, April 24

doakan aku.

operate.
macam senang jer kan. baring,belah perot..baby pon keluar.
tapie lepas tue sakitnya hanya Tuhan yg tahu.
ko nak urus diri pon tak mampu..apatah lagie dengan perot ko yang besar,rasa bagai nak terburai.
tue tak masuk lagie bila ko batuk ker bersin.
rasa nak jatuh usus perot ko menahan sakit.

tapie takpe.
Aku tahu Tuhan itu ada.
sakit2 aku pon mungkin ada hikmahnya.
insyaallah aku kena kuat semangat.
utk arai dan baby yg bakal lahir.
doc pakar cakap baby besar tak bleh nak normal.
tahu jerk kena operate berjurai airmata aku.
sampai 3doktor tenngkan aku.

insyaallah.
isnin ini 28/4 masuk wad.selasa 29/4 operate.
bertabahlah..dan ini jalan terakhir.
moga semua pon selamat.
amin

Monday, January 6

REZEKI.


alhamdulillah..cukup arai setahun. saya pregnant lagie.
bila badan rasa tak sedap....macam ada angin pusar jerk.
dalam hati dah terdetik..eh! macam mengandung.
tengok2 period plak tak datang, gesa abie g beli ujian kehamilan.
tup2 naik 2line..syurkur alhamdulillah.
kebetulan memang tak merancang apa pon..
mmg saja nak baby awal.
lagipon usia dah menginjak 30 tahun.
oklah..pasnie rehat kejap.
bila dah stabil balik dari segi ekonomi dan kemampuan..
baru bukak kilang lagie.
haha.
nie masa 3bulan arie tue.
saya memang jenis perot besar.
kejap jerk dah nampak.
macam arai dulu pon besar.
sbb arai pon keluar besar 3.85kg.
hope kali nie bolehlah normal.
tapie kalau dah tak boleh normal, ceaser pon takpelah.
janjie baby selamat, itu yg penting kan.
kali ini alahan biasa-biasa jerk..takdelah terok mana.
selera makan jenis tak boleh nak kawal...kalau makan tue mmg macam esok dah takde plak.
semua ko nak hadap.
pastue mengah..pastue mengantok..pastue tertido..hahha,,,lakilah amik alih jaga anak.


alhamdulillah..
masa nie kandungan dah 20 minggu.
perot dah makin tegang,,sama macam arai dulu.
kaki dah start kebas..tangan dah start tak berasa bila bangun tido.
ntahlah ..mungkin kandungan gula lebih dalam badan..
tapie bila minum air gula..bacaan normal jerk.
masa nie pon dah tak larat.
bila bersujud rasa nak bangun balik tue masyaallah payahnya.
kadang-kadang terpaksa juga sembahyang duduk
semoga dipermudahkanlah semuanya.
baby memang kuat menendang.
boboi ker gugurl amie terima saja..sbb mmg nak bagi arai kawan buat masa nie.
hihi..lepastue barulah mula nak merancang.
kesian jugak abie..hari-hari memang kena urut saya.
nak buat macammana simpul biawak dah makin kerap.

cak...inilah anak bujangku.
anak jantan penjaga amie n abie dia.
anak lelaki perwira hatiku..
muahh.
dah makin besar..makin bijak..
makin cerdik..lagiee cerdik bila tak nak duk umah..nak keluar jerk 24 jam.
kalau bukak pintu tue kenalah pelan-pelan...bila dia nampak pintu terbukak...
hentak2 kaki nak keluar..
sekali dua boleh gak kita bawak keluar..tapie bila dah tiap jam nak keluar..
kita pon boleh bengkok!

nie masa dia ambil injection mmr.
risau naik elergik ker apa..so kenalah masuk wad.
alhamdulillah takde pepe..
dia pon elok jerk kelaparan bila pas kena injet tue.
tapie kan kerusi nie memang berbaloi beli,
senang nak g mana..
sekarang nie arai dah besar..so kerusi leh simpan tuk adik dia plak kan.

oklah...nak bagitau tak lama lagie arai nak masuk school dah.
hope oklah..banyaklah dia belajar nnatie.
nntie ada masa saya update lagie yerk...
banyak entry yang tertangguh,,huhuu
nak wat camne..saya kan menteriii..bz memanjang.
ahaks.