Thursday, October 5

SEBELUM G HIKING---ADA BENDA SERAMMMM...

pengalaman pertama dalam hidup di berikan peluang untuk hiking, mmg teringin sangat tapie tak tau nak follow sapa, nak follow yang mmg kita tak kenal mmg idak ler....last2 dapat pelawa dari kak sakinah join hiking,

TERUS SETUJUUU.

jumaat sebelum pergi abie bawak g sini, abie cakap apa nak cari lagi utk esok?? cari kat sini, sini semua ada.
abie mmg tauuu jerk tau hati naluri amie nie...zasss,,,terus berlari masuk dalam..haha...takkan nak lari..jalann ler...pusing -pusing pegang itu pegang ini..TERUJAAA sbb murah dari siang tadie  masa tgk kat shopping complex ngan member.

USJ
TENGKIU ABIE---LAP U

sini banyak pilihan...satu part ke satu part semua sport sahaja...aku terus ke bahagian mountain, hiking semua..macam2 lah kenan,beg la, kasut la, baju la...so abie kata amiklah...sbb berbaloi dengan harga dan memang khas jenis sport yang kita nak pergi ini,

BEG MURAH ( RM29) ADA OFFER  

KASUT HIKING MURAH -RM49 (ADA OFFER)


  • BEG
  • BAJU
  • BOLA
  • SARUNG TANGAN
  • KASUT
Semua dalam anggaran RM100 lebih tak silap...tak sampai rm200 pon...bolehlah kan, sbb ada kasut ada beg,baju,,,seemua yg kat atas tue..hihihi.





sebelum balik..snap sket kat sini,,,tanda puas hati, insyaallah akan datang lagie beli kat sini...so sesapa yang nak beli barang keperluan apa jenis sukan ada kat sini..jgn sampai kul 10.01minit..alamat..duduk ler tepi jalan..sbb kul 10.00mlm dia dah bye bye.

sebelum balik abie tanya nak makan mana....terpulangla...sbb dah happy sgt dapat barang, perot terus kenyang...DASARR...pastue abie tanya nak tak makan MEE AYAM..mee dia special sket...SATAY KA,MBING SEDAPPP...OK BOLEH!

sbb jenis aku..kalau tak nak..tetap tak nak..kalau bawak jugak...perottt tak kenyang manjang...mulerlah mengada tahap dewa sampai..nak g situ la, nak g sini lah..nak naik ke bulan ler,,nak terbang ke langit ler....nasibbbb LAKI PAHAMM.

SATAY KAMBING SEDAPPP,...WAJBBB CUBA -area PUCHONG

MEE AYAM- SEDAPP LAIN DARI YANG LAIN

KEREPEK SUKUN- SEDAPP, BEREBUT MAKAN DENGAN ANAK
tempat dia terletak area PUCHONG, terselit sikit, yang masak orang INDONESIA,oklah..mmg rasa dia tekak melayu pon boleh terima.

anak makan banyak...mak makan biasa2 sbb kenyang tgk barang beli tadie....sebelum balik destinasi,,,abie boleh borak2 plak dengan anak sulong....ABAM NAK NAIK BECA?
hapalagieeee mmg nak ler..tak turut, mau membentak sampai kerumah....
BAIKKKK...jom ke beca AYER 8 PUTRAJAYA.

luangkan masa kejap dengan anak-anak..gambar takde,,,jom bayangkan sambil baca apa aku taip.
NAIK BECA-KAYUH SEKUAT HATI - PENAT-SEMPUT......SETTLE...pastue naik chu chu train,,,naik berdua ngan ayan.

CHU CHU TRAIN-PANJANG-LAMPU KELIP2- ADA ORANG BAWAK PAKAI ENJIN- PUSING2- TERUS PENING CAM NAK PITAM.

ok, semua dah puas hati...dah boleh balik....SEKALIIII abie dia petik plak ...NAK MAKAN ROTI TELOR TAKK??..huwaaaaa,,nak nangissss,,sbb esok aku nak hiking keluar umah kul 2.30 pagi..jam kat h/p dah kul 12.30pg...tak tau nak marah ker apa...JOMMMM MAMAKKK.

cakap ngan abie...mmg tak tido ler gini....settle kedai mamak, balik umah dah kul 1.30, tidokan bebudak, tukar baju, tukar pampers...siap kul 1.40pagi.,,guling-guling kul 2.00pagi.
bangun...mandi, siapkan perkakas....terus tunggu member datang.

HANTU KER???

TAK TIDO HOKEYY....nasib mata, stamina kuat lagie...mata cerah lagie....tunggu punya tunggu member pon sampai dalam kul 3.00 (sesat sekejap carik umah) ....tapieeee masa dia sampai kat jalan nie...aduiii serammm plak aku...KORANG TGK NIE APAA??


time nie member aku....tgh tanya..LINDA, AKAK KAT SINI, BETUL TAK LORONG NIE?
aku dah seram gak ..sbb jam kul 3.20pagi....baik-baik aku tunggu tepi jalan...zasssss
aku cabut masuk dalam umah...tunggu member bebetul dah sampai..baru keluar..

dalam kete tak tunjuk kat kak elly (nama member)....dah lamaaaa lepak umah kak sakinah (member) baru berani nak tunjuk..
terussss...DUA2 KEJUNG.....SEJUKKKKKK....